У містах України відбулися мітинги на підтримку демобілізації – фото

Читать на русском

Сьогодні у багатьох містах України відбулися мітинги за демобілізацію військових. Родичі та близькі  воїнів, серед іншого, просили владу визначити конкретні терміни служби в армії по мобілізації.
Фото: Суспільне

Сьогодні у багатьох містах України відбулися мітинги за демобілізацію військових.

Про це повідомляє портал Суспільне, а також низка місцевих ЗМІ та Telegram-каналів.

Мітинги пройшли у Києві, Одесі, Вінниці, Сумах, Кривому Розі, Тернополі, Запоріжжі та низці інших населених пунктів.

Родичі та близькі воїнів просили владу визначити конкретні терміни служби в армії по мобілізації. Вони, серед іншого, закликали провести ротацію у військах та ухвалити закон про можливість демобілізації після 18 місяців служби.

У столиці учасники акції протесту, що відбулася на Майдані Незалежності, підготували колективне звернення до президента Володимира Зеленського та військового командування.

«Наші рідні перебувають на фронті з 24 лютого. Багато військовослужбовців не були вдома жодного разу. Їхні сім'ї прокидаються і засинають лише з однією думкою, що хочуть почути: я живий, я їду додому», – заявив учасниця акції у Києві Анастасія Чувакіна.

Мітингувальники зазначили, що переживають за моральний та фізичний стан військових, оскільки багато захисників перебувають на фронті вже 18 місяців без відпочинку.

Крім того, учасники акції протесту нагадали, що петиція про можливість демобілізації військовослужбовців вже набрала понад 25 тисяч голосів, і тепер звернення має розглянути президент.

Сьогодні у багатьох містах України відбулися мітинги за демобілізацію військових. Родичі та близькі  воїнів, серед іншого, просили владу визначити конкретні терміни служби в армії по мобілізації.
А у Вінниці люди вийшли з плакатами «Прийшов час інших»Фото: vinnitsa.info/Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нагадаємо, що у травні Верховна Рада змінила перелік підстав для звільнення з військової служби під час воєнного стану.

Раніше ми розповіли, які нововведення, пов'язані з мобілізацією, вже запровадили або лише анонсували владу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: