В оборонному комітеті Ради пропонують мобілізувати не лише до ЗСУ

Читать на русском
Сергій Рахманін вважає, що мобілізацію можна проводити не лише у ЗСУ, а й на оборонні підприємства. Нардеп також прокоментував можливе посилення мобілізації.
goloszmin.org

Член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки Сергій Рахманін вважає, що мобілізацію в Україні можна проводити не лише до лав ЗСУ, а й на підприємства військово-промислового комплексу.

Він сказав про це в інтерв'ю «Українській правді».

Мобілізація-2023: які нововведення підготувала владаМобілізація в Україні 2023 – які зміни вже прийняла чи анонсувала влада. Перевірка рішень ВЛК, розширення списку тих, хто підлягає мобілізації, скасування відстрочки для деяких студентів.

«На багатьох підприємствах не вистачає кваліфікованих спеціалістів. Умовно кажучи, є завод в Одеській області і є людина відповідного фаху в Чернівецькій області. Її можуть мобілізувати та відправити, наприклад, штурмувати посадки, а, можливо, з огляду на її фах та кваліфікацію, її варто мобілізувати на це підприємство в Одеській області, де відповідного спеціаліста нема», – вважає Рахманін.

Він зазначив, що думає над внесенням до парламенту відповідного законопроєкту, але у нього «немає особливих сподівань, що це з розумінням зустрінуть».

Нардеп також прокоментував можливе посилення мобілізації України. За його словами, війна вже має всі ознаки війни на виснаження, і один із найважливіших ресурсів у ній – мобілізаційний.

«Коли планувалася велика наступальна операція (яка і зараз триває), то, починаючи з листопада і приблизно по квітень–травень мобілізаційні плани суттєво збільшувалися. Зараз, наскільки я розумію, додаткова потреба в ресурсах знадобиться і через втрати особового складу (через загиблих, поранених під час бойових дій) і, можливо, через необхідність формувати нові з'єднання, нові бригади», – сказав він.

Нагадаємо, поки що мобілізація та воєнний стан в Україні діють до 15 листопада.

Раніше у Міноборони розповіли, від чого залежатимуть темпи мобілізації в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: