Десятки компаній у Німеччині вже хочуть інвестувати в нашу економіку – Шмигаль

Читать на русском
До уряду ФРН надійшло 30 заявок щодо інвестицій в Україну, розповів глава Кабміну за підсумками розмови з німецьким міністром.
t.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Хабеком інвестиції в економіку України та гарантії для німецьких інвесторів.

Про це глава Кабміну розповів у Telegram.

Україна у топ-20: які країни світу мають високий інвестиційний ризикНайбільш ризиковано інвестувати в Білорусь, Ліван, Венесуелу, Судан та Сирію. Весь рейтинг – на інфографіці.

«Активізуємо інструменти експортного кредитування для спільної вигоди німецькому та українському бізнесу. Порушили також питання гарантій для німецьких інвесторів в Україні. За словами Роберта Габека, наразі до Уряду ФРН надійшло 30 заявок від компаній, які хочуть інвестувати в нашу економіку», – зазначив Шмигаль.

За словами прем'єра, з Робертом Хабеком також обговорили співпрацю щодо модернізації українських виробництв та спільних проектів у галузі енергетики.

Нагадаємо, раніше Шмигаль спрогнозував, які галузі стануть основою економіки після війни. Також повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк виділив 30 млн євро для п'яти українських міст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: