Україна отримає від Німеччини кошти для енергетики та бізнесу

Читать на русском
Німеччина надасть Україні кошти на підтримку енергопостачання та підприємств в Україні, оскільки вони є ключовими для її життєздатності населення.
Фото: trademaster.ua

Уряд Німеччини планує надати 195 мільйонів євро на забезпечення енергопостачання та підтримку українських компаній.

Про це заявила міністерка економічного співробітництва й розвитку Німеччини Свенья Шульце під час зустрічі з віцепрем’єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим у Берліні, передає пресслужба німецького міністерства.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

«Тепло та електроенергія – це ключові для стійкості українців фактори, особливо зважаючи на наближення зими. Ось чому ми збільшуємо нашу підтримку критичної енергетичної інфраструктури України. Український уряд взяв на себе зобов’язання щодо відновлення, яке зробить країну більш стійкою та наблизить її до Європейського Союзу. Ми активно підтримуватимемо його в цьому», – заявила Шульце.

У заяві говориться, що близько половини коштів, виділених ФРН, планують витратити на захист енергетичної інфраструктури напередодні холодів, відновлення пошкодженої ударами росії енергосистеми та впровадження енергоефективних технологій і забезпечення використання відновлюваних джерел енергії.

Інша частина грошей повинна бути спрямована на зміцнення українських компаній, наприклад, шляхом покращення доступу до фінансових послуг. Планується збільшити мікрофінансовий фонд, спрямований на кредитування мікро-, малих і середніх підприємств нашої держави. Це має забезпечити компаніям необхідну фінансову підтримку, у тому числі в аграрному секторі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що десятки компаній у Німеччині вже хочуть інвестувати в економіку України.

Також повідомлялося, що Україна очікує на зимовий пакет допомоги від Німеччини. До нього, зокрема, увійде посилення протиповітряної оборони.

Раніше стало відомо, що Україна хоче домовитися з Німеччиною про спільне виробництво систем ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: