Спалах гепатиту А у Вінниці: кількість хворих зросла в півтора рази

Читать на русском
У Вінниці різко зросла кількість хворих на гепатит А. За останніми даними, у місті зафіксовано 93 випадки зараження цією хворобою.
Фото: УНІАН

У Вінниці різко зросла кількість хворих на гепатит А. За останніми даними, у місті зафіксовано 93 випадки зараження цією хворобою.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Олександр Шиш в інтерв'ю радіостанції «Місто над Бугом».

Він розповів, що місцева влада поки не змогла визначити джерело поширення хвороби.

«Аналіз показує, що серед заражених є представники різних вікових та соціальних груп. Хворі мешкають у всіх районах міста. Імовірного єдиного місця поширення гепатиту поки що не виявлено. Загальна кількість хворих – 93, 16 із них – це діти», – сказав Шиш.

За його словами, медики госпіталізують усіх хворих. Наразі дорослих приймає обласний клінічний центр інфекційних хвороб, а дітей – обласна дитяча інфекційна лікарня.

Шиш також зазначив, що кількість хворих може збільшитись, оскільки інкубаційний період гепатиту А може становити від 2 до 6 тижнів.

Нагадаємо, про спалах гепатиту А у Вінниці стало відомо сьогодні. Раніше повідомлялося про 60 хворих, серед них — 14 дітей.

Раніше в МОЗ розповіли, що в країні починає зростати рівень захворюваності на COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: