Зловживання Держгеокадастру: ВАКС залишив заарештованою землю на Сумщині

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні скарг на арешт земельних ділянок та техніки у межах справи про зловживання на Сумщині.

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими низку земельних ділянок на території Роменського району Сумської області, оскільки вони визнані речовими доказами у справі про заволодіння землею на Сумщині.

Таке рішення 23 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008». Унаслідок цього із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах справи наклали арешт на вказану землю. Представник Роменської міської ради Сумської області просив скасувати арешт, але суд йому відмовив.

Також 6 жовтня детективи НАБУ провели обшук в одного з фігурантів справи. В нього вилучили мобільний телефон iPhone 7. Його теж визнали речовим доказом. Суд залишив телефон заарештованим.

Нагадаємо, детективи НАБУ провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: