Суд не обмежив НАБУ в слідчих діях у справі сумського Держгеокадастру

Читать на русском
Адвокат одного з фігурантів справи подав до антикорупційного суду клопотання про встановлення процесуального строку у кримінальному провадженні.

Вищий антикорупційний суд відмовився обмежувати Національне антикорупційне бюро у здійсненні процесуальних дій з телефоном фігуранта розслідування кримінального провадження про заволодіння землею в Сумській області.

Таке рішення 28 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га.

Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН. У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області.

Адвокат подав клопотання в інтересах особи, у якої провели обшук та вилучили деяке майно. Тому, на його думку, ця особа є такою, чиї права обмежені в межах справи. Адвокат вказав, що за понад 15 місяців детективи провели не всі необхідні для розслідування процесуальні дії. Тож адвокат просив обмежити НАБУ в строках на проведення слідчих дій з телефоном його клієнта, а після спливу строку повернути майно.

Детектив НАБУ заперечував проти задоволення клопотання, оскільки дані з вилученого у фігуранта мобільного телефону iPhone досі не скопійовані, а повернення телефону – приведе до втрати необхідних даних. Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: