ВАКС скасував арешт техніки начальника відділу Держгеокадастру

Читать на русском
Антикорупційний суд розгляну клопотання адвоката фігуранта справи про скасування арешту майна і задовольнив його частково.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скасував арешт техніки, вилученої за місцем проживання начальника відділу у Роменському районі Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) в Сумській області Сергія Проня.

Таке рішення ВАКС ухвалив 11 листопада, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області, а також у начальника відділу у Роменському районі ГУ Держгеокадастру Проня. Під час обшуків за місцем його проживання детективи вилучили мобільний телефон, ноутбук та дві флешки. Проте, на думку адвоката, вказане майно не відповідає критеріям речового доказу, а тому арешт необхідно зняти.

Вивчивши клопотання, суд задовольнив його частково і скасував арешт мобільного телефону та ноутбуку. На думку слідчого судді, органи правопорядку мали достатньо часу для проведення всіх необхідних слідчих (розшукових) та процесуальних дій, спрямованих на дослідження вмісту вилученої техніки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: