Армія Ізраїлю влаштувала рейд у Секторі Газа з використанням піхоти та танків

Читать на русском
Ізраїльська армія провела рейд із використанням танків та піхоти у Секторі Газа в рамках підготовки до наземної операції. Опубліковано відео.
Фото: AFP

Армія оборони Ізраїлю цієї ночі провела цілеспрямований рейд у північній частині Сектору Газа з використанням піхоти та танків.

Відео ЦАХАЛ опублікував у соцмережі X.

«Під час операції війська виявили та завдали ударів по численним терористам, терористичній інфраструктурі та пусковим установкам протитанкових ракет», — йдеться у заяві.

У ЦАХАЛ зазначили, що рейд є частиною підготовки прикордонної зони до «наступних етапів війни», маючи на увазі повномасштабний наземний наступ. Після рейду війська залишили район Гази.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що Ізраїль погодився відкласти операцію у Секторі Газа, щоб США встигли перекинути до регіону додаткові системи ППО. «Слово і діло» писало, що відомо про можливу наземну операцію в Газі і чому вона досі не почалася.

Раніше в ЦАХАЛ озвучили умову скасування наземної операції.

Днями Ізраїль ударив по військовій інфраструктурі Сирії у відповідь на запуск ракет. Крім того, армія вдарила по тунелю та складу зброї, які використовували бойовики ХАМАС у Секторі Газа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: