ГУР: Події у Махачкалі – це справа рук російських спецслужб

Читать на русском
Україна не має жодного відношення до організації антисемітського погрому в аеропорту російського міста Махачкала. За словами Юсова, до подій у Дагестані доклали руку російські спецслужби.
Фото: gur.gov.ua

Україна не має жодного відношення до організації антисемітського погрому в аеропорту російського міста Махачкала.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

У Ізраїлі відреагували на заворушення в ДагестаніІзраїль закликав законну владу оосії відреагувати на антисемітські акції та захистити ізраїльських громадян та євреїв.

За його словами, до подій у Дагестані доклали руку російські спецслужби.

«Росія ще з імперських часів залишається одним із світових центрів ксенофобії та антисемітизму. І всі ці процеси там керуються їхніми спецслужбами. Починаючи з чорносотенців початку 20 століття, якими керувала царська охорона», – сказав Юсов.

Він додав, що за 100 років у росії нічого не змінилося, і всі антисемітські та ксенофобські акції – «це справа рук саме російських спецслужб».

Нагадаємо, увечері 29 жовтня сотні людей намагалися штурмувати аеропорт у Махачкалі та шукали там «біженців з Ізраїлю». Вранці глава республіки Дагестан Сергій Меліков заявив, що заворушеннями «оперували з України».

У Кремлі також заявили, що події в аеропорту Махачкали – «багато в чому результат втручання ззовні». Путін звинуватив спецслужби США та «їхніх сателітів» в організації заворушень в аеропорту Махачкали.

У Міністерстві закордонних справ України відповіли на звинувачення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: