Влада Дагестану заявила, що заворушеннями в аеропорту Махачкали «оперували з України»

Читать на русском
Влада Дагестану звинуватила зрадників та бандерівців з України в організації заворушень в аеропорту Махачкали.
Фото: ТАРС

Глава республіки Дагестан Сергій Меліков заявив, що заворушеннями в аеропорту Махачкали, які сталися ввечері 29 жовтня, «оперували з України».

Його цитує «РИА Новости».

Ізраїль засудив переговори росії з ХАМАС та закликав «негайно вигнати» бойовиків з МосквиУ МЗС Ізраїлю відреагували на сьогоднішній візит делегації бойовиків палестинського угрупування ХАМАС до Москви. Там наголосили, що запрошення терористів узаконює звірства ХАМАС.

«Я вважаю, що ініціатори цієї акції, безперечно, наші вороги, безумовно, ті, хто оперував цими заходами з території України. Але, на жаль, доводиться констатувати, що підтримку учасникам заворушень надавали, мабуть, у тому числі й ті, кому соціально-економічні перетворення в Дагестані не є вигідними…», – сказав Меліков.

За його словами, це «вороги росії» намагаються дестабілізувати обстановку в Дагестані та створити протестний фон.

Меліков додав, що один із Telegram-каналів, в якому публікуються заклики до мешканців регіону виходити на мітинги, контролюється з-за кордону: «Сьогодні ми отримали абсолютно достовірну інформацію про те, що канал «Ранок Дагестану» адмініструється та регулюється з території України. зрадниками, бандерівцями».

Місцеві правоохоронці встановили понад 150 активних учасників заворушень в аеропорту Махачкали, 60 із них затримано, решту шукають. Внаслідок масових заворушень постраждали понад 20 осіб, у тому числі поліцейські.

Роботу аеропорту мають намір відновити протягом двох-трьох днів.

Нагадаємо, у вихідні у двох регіонах Північного Кавказу пройшли антисемітські акції, кульмінацією яких став штурм аеропорту в Махачкалі. Біля аеропорту ввечері 29 жовтня тисячі людей протестували проти приземлення літака із Тель-Авіва.

Частина людей увірвалася до будівлі аеропорту та на злітно-посадкову смугу та шукала «біженців з Ізраїлю». Через заворушення постраждали люди. ЗМІ також повідомили, що в аеропорту пограбували склади та магазини.

В Ізраїлі відреагували на антисемітські акції у Дагестані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: