У МЗС відповіли на звинувачення росії про нібито причетність України до подій у Махачкалі

Читать на русском
У МЗС рф заявили, що Україна в Махачкалі діяла руками запеклих русофобів. В МЗС України різко відповіли Марії Захаровій.
facebook.com/oleg.nikolenko.50

Представник МЗС рф Марія Захарова сьогодні заявила, що Україна нібито відігравала «ключову роль» в організації акції в аеропорту Махачкали. У МЗС України відповіли на заяви росіянки.

Зокрема, офіційний коментар озвучив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook 30 жовтня.

Данілов висловився щодо подій у МахачкаліАкції та погроми, які відбулися в Махачкалі в Дагестані, швидше за все розширюватимуть географію на території рф, припустив Данілов.

«Звинувачення МЗС рф на адресу України в причетності до подій в Дагестані — намагання перекласти відповідальність з хворої голови на здорову. Ми глибоко переконані, що міжнародна спільнота має рішуче реагувати на прояви расової ненависті в Росії та будь-де в світі», – написав Ніколенко після того, як Марія Захарова заявила, що Україна в Махачкалі діяла «руками запеклих русофобів».

За його словами, події в Дагестані відображають антисемітизм російських еліт і суспільства, що глибоко вкорінився.

Зокрема, нещодавно російський диктатор володимир путін та міністр закордонних справ Сергій Лавров виступали із образливими антисемітськими заявами.

Ніколенко зазначив, що погрози розправитися із євреями — наслідок роботи російської державної пропаганди, яка десятиліттями культивувала серед росіян почуття ненависті до інших народів.

Нагадаємо, у двох регіонах Північного Кавказу відбулися антисемітські акції, кульмінацією яких став штурм аеропорту в Махачкалі.

В Ізраїлі відреагували на антисемітські акції у Дагестані. А сама влада Дагестану заявила, що заворушеннями в аеропорту Махачкали «оперували з України». У Кремлі також заявили, що події в аеропорту Махачкали спровокували ззовні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: