Після заворушень аеропорт у Махачкалі зачинили на тиждень

Читать на русском
В російській Махачкалі учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути в літак із Тель-Авіва, шукаючи євреїв. Аеропорт закрито.
Фото: riadagestan.ru

Увечері 29 жовтня аеродром у столиці Дагестану Махачкалі звільнили від натовпу людей, які увірвалися туди в пошуках громадян Ізраїлю.

Про це повідомляє російське видання «Інтерфакс» з посиланням на Росавіацію.

Зазначається, що протестувальники зупиняли всі автомобілі, що проїжджали повз, і перевіряли на наявність громадян Ізраїлю.

У цей час на території аеропорту були мітингувальники з плакатами в руках, на яких були розписані різні гасла: «Дітовбивцям – немає місця в Дагестані» та «Ми проти єврейських біженців».

Учасники акції прорвали огорожу та проникли на злітну смугу, а також до будівлі аеропорту. Їх стримували правоохоронці.

Зазначається, що внаслідок заворушень в аеропорту Махачкали є постраждалі серед поліцейських та цивільних. За даними МОЗ, двоє людей перебувають у вкрай тяжкому стані.

Попри звільнення летовища, аеропорт залишиться зачиненим попередньо на тиждень, до 6 листопада.

Нагадаємо, 29 жовтня у Дагестані жителі почали штурмувати аеропорт через рейс Red Wings, який мав прилетіти з Ізраїлю. Протестувальники шукали євреїв.

Раніше, 18 жовтня, у Вашингтоні сотні протестувальників прорвалися до Капітолію з вимогою припинення вогню в Секторі Газа. В результаті близько 300 людей було заарештовано поліцією США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: