«Неможливо бути більш цинічним»: Шольц розкритикував «турботу» путіна про мирних громадян Близького Сходу

Читать на русском
Олаф Шольц розкритикував заяви путіна щодо жертв серед мирних жителів під час воєнних дій між Ізраїлем та Сектором Газа.
Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував російського президента володимира путіна за його слова щодо жертв серед мирних жителів під час війни на Близькому Сході.

Виступаючи в Бундестазі, Шольц сказав, що «більш цинічним бути неможливо».

Шольц все ще боїться «ескалації» у разі передачі Україні ракет TaurusШольц заявив, що Німеччина, ухвалюючи рішення про постачання ракет Taurus Україні, має гарантувати відсутність ризику ескалації війни.

Раніше, коментуючи конфлікт між Ізраїлем та угрупуванням ХАМАС, путін закликав сторони «думати про цивільне населення». Також він закликав «заспокоїти ситуацію» в Ізраїлі, щоб «мінімізувати чи звести до нуля» жертви серед мирних жителів.

«Я обурений, коли російський президент попереджає, що жертвами воєнних сутичок стають мирні жителі. Просто неможливо бути більш цинічним», — цитує канцлера видання Focus.

Говорячи про Ізраїль, Шольц зазначив, що найважливіше завдання зараз – звільнити заручників. «Після жахливого нападу ХАМАС для мене було важливо наголосити: місце Німеччини твердо на боці Ізраїлю», – додав він.

Під час промови у Бундестазі канцлер також згадав Україну: він обіцяв подальше постачання зброї та фінансову підтримку. Раніше зимовий пакет допомоги анонсував Міноборони країни.

Нагадаємо, 17 жовтня Шольц приїжджав до Ізраїлю. Перед вильотом делегацію канцлера застала в аеропорту повітряна тривога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: