Ворог перейшов до активних дій під Бахмутом – Сирський

Читать на русском
Біля Бахмуту ситуація залишається складною. Ворог не залишає спроб досягти успіхів і щодня атакує позиції ЗСУ.
t.me/osirskiy

Війська рф посилили своє угруповання і перейшли від оборони до активних дій в районі Бахмута Донецької області. Також складна ситуація в районі Куп'янська.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

У ЗСУ розповіли, скільки військових рф втратила від початку наступу на АвдіївкуОкрім цього, знищено 100 ворожих танків та майже 250 одиниць іншої бронетехніки. Зокрема, тільки вчора знищено 8 танків, у тому числі найсучасніший Т-90.

«На сході ситуація залишається складною. Ворог не залишає спроб досягти успіхів і щодня атакує наші позиції. Особливу активність виявляє у районі Куп'янська, де намагається просунутися вперед на кількох напрямках. У районі Бахмута противник суттєво посилив своє угруповання та перейшов від оборони до активних дій», – сказав він.

За словами Сирського, росіяни намагаються там зупинити просування ЗСУ та відновити втрачене положення, використовуючи десантні підрозділи та штурмові групи зі складу загонів Шторм Z.

Всі ці дії рф підтримує щільним вогнем артилерії та мінометів. Постійно збільшується застосування дронів-камікадзе.

«Водночас завдяки професійним та злагодженим діям наших воїнів ворог зазнає великих втрат і не може досягти поставленої мети», – підкреслив Сирський.

Нагадаємо, нещодавно Сирський повідомив про загострення на Куп'янському та Лиманському напрямках. Попередні два тижні росіяни активно штурмували Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: