У ВМС розповіли, у якому стані російський флот зараз

Читать на русском
У росіян на сьогодні є понад 30 одиниць бойових кораблів, це не рахуючи невеликих човнів та допоміжного флоту.
фото Vitaly Nevar/TASS

Російський флот на сьогодні перебуває у стані бойової готовності. Саме бойове ядро флоту налічує 30 одиниць. При цьому росіяни в Криму мають проблеми з логістикою.

Про це в ефірі телемарафону у понеділок, 30 жовтня, повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

«Знаходиться (флот росії – ред.) у стані бойової готовності. Звичайно, у них проблеми з логістикою… До речі, зараз у Криму працює відповідна комісія з генерального штабу росії, яка приїхала розбиратися з причинами та наслідками тих подій, які відбувалися, як у Криму, так і біля берегів тимчасово окупованого Криму», – сказав він.

Плетенчук уточнив, що Чорноморський флот рф має «бойове ядро» з більше ніж 30 кораблів.

«Бойове ядро складається з більше ніж 30 одиниць, це не рахуючи невеликих човнів і допоміжного флоту, тому я можу сказати, що вони готуються до наступних дій», – сказав він.

Речник ВМС припустив, що зараз у росіян, швидше за все, відбувається накопичення крилатих ракет «Калібр».

«Так само у них деяка пауза у зв'язку з тим, що навчальний рік закінчився, і вони готуватимуться до наступного, який разом із календарним прийде», – розповів Плетенчук.

Нагадаємо, у жовтні СБУ разом із ВМС атакували морськими дронами кораблі Чорноморського флоту росії в Севастополі – носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павло Державін». Також було пошкоджено буксир.

До цього було завдано ракетного удару по будівлі штабу Чорноморського флоту рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: