Макрон вважає, що проведення Ізраїлем наземної операції у Газі було б помилкою

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що масштабне наземне вторгнення Ізраїлю в Сектор Гази було б помилкою.
Фото: AP Photo / Benoit Tessier

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що проведення масштабної наземної операції Ізраїлем у Секторі Гази було б помилкою. При цьому французький лідер підтвердив право Тель-Авіва на самооборону та засудив дії палестинського руху ХАМАС.

Про це пише France 24.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

«Що стосується наземної інтервенції: якщо вона повністю спрямована проти терористичних угруповань, це право, яке є у Ізраїля, але якщо це буде масштабна операція, яка поставить під загрозу цивільне населення, у цьому випадку я думаю, що це буде помилкою для Ізраїлю», – сказав Макрон.

Президент Франції додав, що протягом наступних 48 годин відправить корабель ВМС Франції до берегів Гази для підтримки місцевих лікарень.

Також він наголосив, що гуманітарна допомога повинна надходити в Сектор Гази без перешкод.

Зазначимо, візит Макрона до Єгипту відбувся після того, як ООН заявила, що буде змушена припинити операції з надання допомоги в Секторі Гази через скорочення запасів палива.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон 24 жовтня прибув з візитом до Ізраїлю, де закликав розширити міжнародну коаліцію, що бореться з угрупуванням Ісламська держава для боротьби з ХАМАС.

Також стало відомо, що президент Туреччини Реджер Тайіп Ердоган скасував візит до Ізраїлю та заявив, що вважає ХАМАС «визволителями».

Крім того, видання WSJ повідомило, що Ізраїль відклав наземну операцію у Секторі Гази на прохання США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: