Маячок в авто з кортежу Дуди могли встановити російські спецслужби – ЗМІ

Читать на русском
Польські ЗМІ розкрили нові подробиці історії з датчиком стеження, знайденим в одному з автомобілів кортежу президента Польщі Анджея Дуди. За останніми даними, до інциденту може бути причетна росія.
Фото: Agencja Wyborcza.pl

Польські ЗМІ розкрили нові подробиці історії з датчиком стеження, знайденим в одному з автомобілів кортежу президента Польщі Анджея Дуди. За останніми даними, до інциденту може бути причетна росія.

Про це повідомляє портал Rzeczpospolita.

За інформацією журналістів, пристрій було виявлено влітку польськими правоохоронцями, але не Службою державної охорони, як стверджувалося раніше, а співробітниками прикордонної служби в аеропорту Катовіце-Пижовіце, які займалися оглядом транспортного засобу.

GPS-локатор не лише показував маршрут автомобіля, а й дозволяв визначити точку і, наприклад, атакувати об'єкт за допомогою дрона.

«Нам вдалося встановити, що слід насправді веде на Схід, а останній візит глави держави в Україну відбувся якраз влітку - 28 червня», - стверджує видання.

У ході візиту Дуда відвідав Київ, де провів переговори з президентом Володимиром Зеленським. Офіцер, із яким спілкувалися журналісти, припустив, що маячок під час поїздки могли встановити російські спецслужби. За його словами, якщо це виявиться правдою, на польські спецслужби «чекала б надто небезпечна ситуація».

При цьому ексспівробітник канцелярії Дуди розповів, що кілька років тому в автомобілях кортежу, які використовуються для перевезення службовців, були встановлені датчики стеження.

«Можливо, в цьому випадку правда виявиться банальною, і знайдений локатор - не що інше, як демонтований пристрій багаторічної давності?» – припустив ексчиновник.

Нагадаємо, про те, що в одному з автомобілів, що належать канцелярії Дуди, було виявлено датчик стеження, стало відомо 24 жовтня.

Раніше польський президент заявив, що вважає перемогу над росією у війні проти України єдиною гарантією миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: