Еммер знявся з виборів на посаду спікера Палати представників США

Читать на русском
Республіканець Том Еммер із Міннесоти пробув кандидатом на посаду спікера лише кілька годин.
Фото: EPA/UPG

Республіканець Том Еммер вже встиг зняти свою кандидатуру з голосування за посаду спікера Палати представників США.

Про це йдеться у матеріалі CNN.

Як зазначається, Еммеру не вистачило підтримки усередині Республіканської партії. Проти його кандидатури виступили від 10 до 20 конгресменів. А для перемоги на голосуванні він міг втратити не більше чотирьох голосів.

Зокрема, проти кандидатури Еммера виступив колишній президент США Дональд Трамп.

«Декілька республіканців, які виступають проти Еммера, заявили CNN у вівторок, що не змінять своєї позиції та закликають висувати нового кандидата», - йдеться у повідомленні.

При цьому, Еммер пробув кандидатом на посаду спікера лише кілька годин.

Варто зазначити, що Еммер відомий своєю проукраїнською позицією. Він одним із перших серед республіканців засудив повномасштабне вторгнення рф в Україну, а також послідовно підтримував усі законопроєкти, спрямовані на надання допомоги Україні, у тому числі й законопроєкт про ленд-ліз.

Нагадаємо, 4 жовтня Палата представників Конгресу США відправила у відставку свого спікера Кевіна Маккарті. Це був перший в історії США випадок усунення спікера нижньої палати.

14 жовтня республіканці обрали претендентом на роль спікера Джима Джордана, проте після кількох провальних голосувань він зняв свою кандидатуру. А вже 24 жовтня республіканці визначилися з новим кандидатом на пост спікера Палати представників США – Томом Еммером.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: