НАБУ завершило розслідувати справу про збитки «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів досудового слідства стороні захисту.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про зловживання, які завдали ПАТ «Центренерго» понад 176 млн грн збитків.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«24 жовтня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього члена дирекції ПАТ «Центренерго» та його пособників – колишнього начальника департаменту ПАТ «Центренерго» та керівника приватної компанії, зловживання яких завдали одному з найбільших підприємств електроенергетичної галузі країни понад 176 млн грн збитків. На сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора САП відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

У НАБУ нагадали, що у схемі фігурує приватна компанія «Юнайтед Енерджі».

Раніше у цій справі НАБУ оголосило у розшук ексдиректорку департаменту «Центренерго».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям «Центренерго» та керівнику приватної компанії у зловживаннях на 176,8 млн грн. За інформацією «Слово і діло», йшлося про ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова та ексдиректору департаменту «Центренерго» Катерину Токар, а також керівника приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка. Уварову та Токар про підозру повідомили заочно.

За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: