У МВФ попередили про довгострокові наслідки для економіки через війну на Близькому Сході

Читать на русском
Війна в Ізраїлі ризикує вплинути на економічну активність та перспективи інфляції у сусідніх країнах, таких як Єгипет, Ліван та Йорданія, попередили у МВФ.
pariteni.bg

Міжнародний валютний фонд попередив, що війна між ХАМАС та Ізраїлем ризикує вплинути на економічну активність і перспективи інфляції в сусідніх країнах, таких як Єгипет, Ліван та Йорданія.

Про це пише Bloomberg.

«Те, що відбувається на Близькому Сході, відбувається в той час, коли економічне зростання повільне, відсоткові ставки високі, а вартість обслуговування боргу зросла через Covid та війну», – заявила директорка МВФ Крісталіна Георгієва.

«Те, що ми бачимо, – це ще більше заворушень у і без того тривожному світі», – зазначила вона.

У своєму останньому економічному регіональному огляді, опублікованому перед війною, МВФ прогнозував, що економіки на Близькому Сході та в Північній Африці зростатимуть повільнішими темпами – 2% порівняно з попереднім прогнозом 3,1%.

Рейтингове агентство S&P Global Ratings цього тижня вже знизило кредитний прогноз Ізраїлю до «негативного», наголосивши на ризиках того, що війна може поширитися на інші країни та мати більш помітний вплив на економіку країни, ніж очікувалося.

Нагадаємо, економісти вважають, що війна між Ізраїлем та ХАМАС може потенційно вдарити і по світовій економіці і навіть спровокувати її в рецесію у разі вступу у протистояння більшої кількості країн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: