Антикорупційний суд призначив засідання у справі Клюєва

Читать на русском
Обвинувальний акт стосовно колишнього першого віце-прем'єр-міністра надійшов до антикорупційного суду, де призначили перше засідання.
фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд 24 жовтня мав провести підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва в організації розтрати понад 195 млн грн.

Таке рішення 19 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Клюєва – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, (Олександра Тарана – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України, на 16:00 24 жовтня 2023 року», – йдеться в рішенні.

На сайті Судової влади поки не вказана дата нового засідання.

Раніше антикорупційний суд заочно взяв під варту Клюєва.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування справи колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. За версією слідства, колишній перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв організував розтрату і заволодіння понад 195 млн грн. Для цього він залучив на той момент голову Державного агентства України з інвестицій та інновацій Олександра Тарана. Як встановлено, Клюєв організував заволодіння та розтрату бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств підконтрольних колишньому прем’єр-міністру України на загальну суму більше 195 млн грн, що передбачалися на фінансування інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: