Україна може отримати від ЄС бронетехніку, конфісковану в Лівії – Politico

Читать на русском
Депутати Європарламенту пропонують передати Україні військову техніку, конфісковану в Лівії під час двох операцій військово-морської місії ЄС.
Ілюстративне фото / milinme.wordpress.com

Депутати Європарламенту пропонують передати Україні військову техніку, конфісковану в Лівії під час двох операцій військово-морської місії ЄС.

Про це повідомляє Politico.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Йдеться про 146 одиниць бронетехніки. За даними журналістів, депутати мають намір чинити тиск на країни ЄС, щоб ті ухвалили відповідне рішення.

Так, нідерландський депутат Барт Гротуйс попросив членів Європарламенту підписати звернення до країн ЄС до кінця робочого дня четверга, 26 жовтня. У ньому Гротуйс вказує на нещодавнє рішення США щодо передачі Україні конфіскованих в Ірані боєприпасів.

«Ми закликаємо ЄС поставити Україні техніку, захоплену в рамках операції IRINI, а також аналогічну військову техніку чи боєприпаси з цієї чи інших операцій ЄС», - йдеться у листі.

Точна кількість тих, хто підписався, поки невідома, але, за даними ЗМІ, звернення вже підтримали представники Бельгії та Франції.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що країни НАТО збільшать виробництво боєприпасів для України та власних потреб.

Також повідомлялося, що ЄС може розширити програму підготовки українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: