Найбільш вірогідно, що ціллю російських дронів була Хмельницька АЕС – звернення Зеленського

Читать на русском
Мішенню для російських дронів під час минулої нічної атаки, найімовірніше, була Хмельницька АЕС. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Мішенню для російських дронів під час минулої нічної атаки, найімовірніше, була Хмельницька АЕС.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до нації.

Президент повідомив, що у місті Славута продовжується фіксація збитків, завданих внаслідок атаки. Відомо, що вибуховою хвилею на Хмельниччині вибило вікна, у тому числі на території АЕС. Всім травмованим, які постраждали від удару, надано медичну допомогу.

«Цей удар у напрямку АЕС – чергове нагадування для всіх наших партнерів, наскільки важливо посилювати українську ППО й наскільки небезпечно, коли росія може обходити світові санкції. Багато компонентів і в ударних дронах, які застосовують російські терористи, і в ракетах – походженням з інших країн, від різних компаній, зокрема від західних компаній», – сказав Зеленський.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Завтра у графіку участь у засіданні Європейської ради на рівні лідерів держав ЄС. І серед іншого говорити саме про це: санкції проти росії потребують розширення та посилення.

  • Сьогодні був важливий селектор – військові, розвідка, урядовці. Серед того, що безперечно заслуговує на увагу, – це реакція окупанта на нові можливості наших воїнівв. Після того, як наші хлопці завдали ударів по аеродромах у Бердянську та Луганську, ми бачимо, що окупанти забирають свою авіацію подалі. Зокрема намагаються перебазувати з території Криму. І це хороший сигнал. Спочатку тікає російський флот, тепер тікає російська авіація. Звичка тікати – це те, що буде дуже в пригоді росії.

  • Провів нараду з міжнародниками щодо ключових країн Глобального Півдня, наших з ними відносин. Продовжуємо підготовку зустрічі за Формулою світу – працюємо на всіх дипломатичних рівнях. За змістом зустріч фактично вже готова і зараз допрацьовуємо коло учасників.

«І ще одне. Протягом усього дня був на зв’язку з нашими командувачами та з тими, хто відповідає за забезпечення наших оборонних і наступальних дій. Снаряди, зброя, техніка. Власне виробництво. Підтримка воїнів. Ми готуємо й певне розширення географії постачання в Україну від партнерів. Ми пройдемо цей марафон і досягнемо нашої перемоги. Головне – щодня додавати сили Україні, нашій державі, нашим людям», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні президент заявив, що ЗСУ цієї зими готові відповідати росії на удари по енергооб'єктах.

Також «Слово і діло» зібрало головні обіцянки Зеленського за останній місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: