Ексглава «Роскосмосу» пропонував путіну вдарити по Україні космічною ракетою – Bild

Читать на русском
Група високопоставлених російських чиновників та вчених на чолі з ексголовою Роскосмосу Дмитром Рогозіним розробляла план удару по Україні модифікованою космічною ракетою.
Фото: росЗМІ

Група високопоставлених російських чиновників та вчених на чолі з ексглавою «Роскосмосу» Дмитром Рогозіним розробляла план удару по Україні модифікованою космічною ракетою.

Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Журналісти стверджують, що вони отримали записи розмов Рогозіна із гендиректором російського космічного центру «Прогрес» Дмитром Барановим, датовані січнем 2023 року.

Як росія вже дев'ять років «озброюється» міжконтинентальною ракетою «Сармат»Росія вже котрий рік обіцяє розпочати серійне постачання армії ракет Сармат і поставити їх на бойове чергування. Докладніше – на інфографіці.

Чиновники обговорювали варіант із модернізацією ракети-носія типу «Союз» під «мегабомбу», яку згодом російська влада могла б скинути «на одне з міст України», ймовірно, Київ. Баранов у розмові пояснює, що ракетою-носієм можна керувати, тому вона полетить «у будь-якому напрямку».

Запустити ракету планували з космодрому у Плесецьку, розташованому в Архангельській області рф. При цьому Баранов зазначив, що план має кілька протиріч.

Вони обидва визнали, що будь-яка російська бомба, призначена для запуску по Україні, не витримає температур при вході в атмосферу. Рогозін пообіцяв знайти рішення. Крім того, ще один ризик пов'язаний із тим, що частини ракети можуть впасти на території росії.

Ексглава «Роскосмосу» запитав Баранова, скільки часу знадобиться для організації такої операції. Той начебто відповів, що близько шести місяців.

За даними Bild, попередній план було представлено володимиру путіну вже 16 січня.

«Невідомо, як відреагував президент-диктатор і чи наказав він своїм прихильникам здійснити божевільний план ракетного терору. Однак відомо те, що Рогозін, звільнений із «Роскосмосу» у липні 2022 року, у вересні 2023 року отримав від путіна нову, прибуткову посаду – сенатора», – йдеться у публікації.

Журналісти Bild також зв'язалися з російським посольством для коментарів, проте жодної реакції не отримали.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, скільки разів путін згадував про переговори за останній рік.

Також «Слово і діло» проаналізувало, як Кремль змінює цілі повномасштабного вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: