Росія подвоїла військові витрати – Reuters

Читать на русском
Росія запланувала подвоїти свої витрати на оборону в 2023 році до більш ніж 9,7 трлн рублів, що становить третину від усіх запланованих державних видатків.
mwi.westpoint.edu

Росія подвоїла цільові витрати на оборону в 2023 році до більш ніж 100 млрд доларів (9,7 трлн рублів), що становить третину всіх державних витрат. Це говорить про стрімке зростання видатків на війну проти України.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на урядовий документ.

Світові військові витрати досягли рекорду за вісім років – SIPRIПовномасштабна війна в Україні призвела до зростання військових видатків у Європі на 13 відсотків – більше, ніж в інших регіонах світу.

Згідно з документом, який опинився у розпорядженні агентства, лише в першій половині цього року росія витратила на оборону на 12% (600 млрд рублів) більше запланованих 4,98 трлн рублів (54 млрд доларів).

Витрати на оборону за шість місяців 2023-го склали 5,59 трлн рублів: це 37,3% від загальної суми 14,97 трлн рублів, витрачених за цей період. При цьому від початку планувалося, що на національну оборону витратять 17,1% від загального обсягу коштів.

Розрахунки Reuters на основі документа показали, що росія за півроку витратила на оборону 19,2% від суми, яку мала виділити з бюджету на всі цілі у 2023 році.

Крім того, витрати бюджету в першому півріччі на 2,44 трлн рублів перевищують витрати за аналогічний період 2022 року. Згідно з документом, 97,1% додаткових витрат було направлено до оборонного сектору.

Згідно з документом, рф вже витратила 57,4% свого нового річного оборонного бюджету.

Нагадаємо, за даними Reuters, у січні-лютому військові витрати росії збільшилися на 282% порівняно з аналогічним періодом 2022-го.

Крім того, на початку року росія засекретила третину своїх бюджетних видатків – це безпрецедентний показник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: