Він говорить як пастор, а не політик: у Ватикані розтлумачили слова Папи про вбивство Дугіної

Читать на русском
Ватикан відповів на критику Папи Римського Франциска за його слова про вбивство російської пропагандистки Дарії Дугіної.
vaticannews.va

Ватикан відповів на критику Папи Римського Франциска за його слова про вбивство російської пропагандистки Дарії Дугіної.

Про це йдеться у комюніке, поширеному пресслужбою Святого Престолу.

Папа Римський Франциск засуджує війну, яку розпочала росія проти України, а його нещодавні висловлювання про вбивство російської пропагандистки Дарії Дугіної «потрібно розуміти як голос, піднесений на захист людського життя та цінностей, пов’язаних з ним, а не як зайняття політичної позиції».

Політолог пояснив, чому загибель доньки Дугіна може бути роботою російських спецслужбУ росії внаслідок вибуху автомобіля загинула Дар'я Дугіна. Політолог розповів, чому це може бути роботою російських спецслужб.

«Папа говорить як пастор, який захищає кожне людське життя, а не як політик: саме це правильна призма, через яку можна дивитися на його численні виступи щодо війни в Україні. Це підтверджує комюніке Святого Престолу, опубліковане через тиждень після слів Папи Франциска на аудієнції в середу, 24 серпня, і його згадки про напад, в якому загинула дочка російського політолога Олександра Дугіна», – йдеться у повідомленні.

Також додають, що заяви Папи Римського Франциска та його співробітники здебільшого спрямовані на те, щоб закликати пастирів та віруючих до молитви, а всіх людей доброї волі до солідарності та зусиль щодо відновлення миру.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у своїй промові заявив, що російська пропагандистка Дар'я Дугіна нібито є «невинною жертвою» війни. Українська сторона зазначає, що відповідна риторика прирівнює агресора і потерпілого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: