У Міноборони не змогли підтвердити інформацію про рейд ЗСУ на лівий берег Херсонщини

Читать на русском
Генштаб та Міноборони не підтвердили інформацію Інституту вивчення війни про рейд ЗСУ на лівий берег Дніпра на півдні.
Ганна Малярфото Укрінформ

Інформацію про рейд та прорив оборони Збройними силами України на лівому березі Дніпра в Херсонській області на сьогодні підтвердити неможливо.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону у середу, 9 серпня.

ЗСУ розвивають успіх на окремих ділянках фронту на півдні – ГуменюкЗСУ після прориву першої лінії оборони російських військ на півдні розвивають та закріплюють отриманий успіх.

«Збройні сили та Генеральний штаб не підтверджують цю інформацію станом на сьогодні. Ми просимо і звертаємося до всіх уже вкотре, довіряти лише офіційним джерелам», – наголосила Маляр.

Як відомо, в Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що українські бійці, ймовірно, здійснили обмежений рейд через річку Дніпро і висадилися на східному березі окупованої Херсонської області. За їхніми даними, українські сили нібито висадили до 7 катерів, кожен із яких перевозив 6-7 осіб, на східному березі Дніпра в районі населеного пункту Козачі Табори, прорвали російську оборону та просунулися вглиб на 800 метрів.

Нагадаємо, ще 1 липня з'явилася інформація, що українські захисники перетнули Дніпро біля Антонівського мосту під Херсоном та намагаються закріпитися на лівому березі.

Раніше у ЗСУ розповіли про труднощі контрнаступу на південному напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: