На півдні посилився вогневий терор лівого берега Дніпра – Гуменюк

Читать на русском
Російські військовослужбовці посилили обстріл Лівобережжя, терор мирного населення триває.
Фото: Courtesy Photo

Російські війська посилили обстріли Лівобережжя, терор мирного населення продовжується. При цьому Сили оборони на півдні знищили три ворожі човни разом із екіпажами.

Про це повідомила керівник об’єднаного прес-центру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у суботу, 16 вересня.

Ворог штурмами намагається повернути втрачені позиції на одному із напрямків на Півдні – МалярЗСУ доводиться захищати від штурмів окупантів звільнені населені пункти на Півдні, оскільки росіяни щосили намагаються повернутися на втрачені позиції. Про це заявила Ганна Маляр.

За її словами, росіяни продовжують тактику терору та розгорнули інформаційну кампанію щодо обстрілу Нової Каховки. При цьому всі факти обстрілів росіян документовано та зібрано доказову базу.

«Як показала вчорашня ситуація, додається дуже важкий вогневий терор Лівобережжя. Тому що не маючи правильної організації того, що вони запланували, вони здатні бомбардувати і ті напрямки навіть, де розташовані їхні підрозділи», – сказала речниця.

Гуменюк додала, що ЗСУ знищили три ворожі човни з екіпажами.

«Мінус п'ять великокаліберних гармат за минулу добу – це потужний результат Сил оборони, мінус 18 окупантів і ще три човни, на яких вони намагалися маневрувати серед островів і розгортати свої спостережні пункти. Один із таких пунктів теж знищений», – розповіла вона.

Нагадаємо, 15 вересня російська авіація скинула авіабомбу на житловий квартал у Новій Каховці. Згодом стало відомо, що є жертва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: