Росія погрожує українцям в окупації викраденням дітей за відмову від паспорта рф

Читать на русском
Окупаційна влада рф на Херсонщині погрожує громадянам України, які не отримали російський паспорт.
Фото Слово і діло

Окупаційна влада рф на окупованій Херсонщині погрожує громадянам України, які не отримали російський паспорт. Вони погрожують позбавити українців батьківських прав та викрасти їхніх дітей.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону 13 жовтня.

Росіяни у Криму відкрили ще один табір для перевиховання українських дітей – ЛубінецьРосійські окупанти відкрили свій табір у Євпаторії на базі дитячого оздоровчого табору Гагарін.

«Поплічники окупаційної влади та російські окупанти погрожують громадянам України, які не отримали російський паспорт, позбавленням батьківських прав із наступним примусовим вивезенням їхніх дітей до інтернатів у тимчасово окупованому Криму», – сказав він.

За словами Ковальова, окупанти на окупованих територіях України насильницькими методами змушують людей одержувати псевдо документи. Зокрема, в селі Гаймани на Херсонщині українські громадяни, які не отримали паспорт рф, можуть бути позбавлені батьківських прав з наступним примусовим вивезенням їхніх дітей до кримських інтернатів.

Крім цього, дітей, батьки яких не отримали російських псевдодокументів, не приймають на навчання до шкіл та дитсадків.

Нагадаємо, росіяни хочуть позбавити медпослуг українців без паспорта рф в окупації. Також повідомлялося, що окупанти у Маріуполі видають інсулін лише власникам російського паспорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: