Британці навчають українських інженерів захищати енергосистему від ударів росії

Читать на русском
Інженери армії Великої Британії розробили програму навчання для українців із захисту енергетичного сектора від атак рф цієї зими.
Укрінформ

Інженери армії Великої Британії розробили програму навчання для українців із захисту енергетичного сектора від атак рф цієї зими.

Про це пише Міноборони Британії.

Відомо, що двотижнева навчальна програма була розроблена і проведена на прохання України для подальшого вдосконалення захисту її енергетичного сектору.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

Українських інженерів навчали, як визначити найбільш вразливі елементи інфраструктури, потенційні відстані вибуху та вплив різної зброї та вибухових речовин, а також де найкраще розташувати фізичні та повітряні бар’єри, щоб допомогти захистити ці місця від російських атак.

У відомстві наголосили, що залучили спеціалізованих резервістів, які працюють у секторі критичної національної інфраструктури Великої Британії.

«Курс базувався на кількох реальних сценаріях, щоб надати українським учасникам можливість попрактикуватися в розробці планів і реалізації практичних рішень для забезпечення найбільш ефективного захисту критично важливих об’єктів національної інфраструктури», – додають у дописі.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що Україні, швидше за все, не вдасться уникнути блекаутів цієї зими через нові атаки росіян. Але енергетики докладуть максимум зусиль, щоби вони були короткочасними.

До слова, на цей час обмежень електропостачання не планується в жодній області – вони можливі лише у разі пошкодження обладнання через обстріли. Електроенергії, що виробляється, зараз вистачає для потреб споживачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: