Ексканцлер Німеччини заявив, що Крим є «частиною російської історії»

Читать на русском
Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що Крим є частиною російської історії і переконаний, що відмова від вступу України до НАТО може зупини бойові дії.
Фото: Getty Images

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер заявив, що окупований Крим є «частиною російської історії».

Про це повідомляє Berliner Zeitung.

Шредер також висловив звинувачення європейським лідерам у неспроможності вирішити «конфлікт» в Україні. Він пропонує «альтернативний підхід», відмову від членства України в НАТО, зміну політики щодо мови, більшу автономію для Донбасу, надання гарантій безпеки Україні від Ради безпеки ООН та Німеччини.

Щодо питання окупованого Росією Криму, Шредер вважає його частиною історії рф і вказує на геополітичні інтереси «як одну з причин подальшого конфлікту».

«Як давно Крим був російським? Для росії Крим – це не просто регіон, а частина її історії. Війну можна було б закінчити, якби не грали геополітичні інтереси», – заявив Герхард Шредер.

Нагадаємо, Герхард Шредер очолював уряд Німеччини з 1998 по 2005 рік. ЗМІ називають його близьким другом путіна, після звільнення з посади канцлера він довгий час обіймав посади в російських енергетичних компаніях, у тому числі в «Роснафті».

У травні 2023 року стало відомо, що прокуратура Польщі висловила намір перевірити колишнього канцлера ФРН Шредера на можливу причетність до підготовки вторгнення росії в Україну.

Крім того, дружину ексканцлера Шредера звільнили з роботи через святкування 9 травня у посольстві рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: