У Німеччині критикують висування Шредера до ради директорів «Роснафти»

Читать на русском
Деякі політики і правозахисники у ФРН вважають, що екс-канцлер обслуговує політику Путіна за гроші, а Роснафта завдяки зв'язкам Шредера намагається втекти з-під санкцій.

Новина про висунення колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера до ради директорів «Роснафти» викликала критику з боку німецьких політиків і правозахисників.

Про це повідомляє [Deutsche Welle] (http://www.dw.com/ru/%D1%82%D0%B5%D0%BC%D1%8B-%D0%B4%D0%BD%D1%8F/ s-9119), передає «Слово і Діло».

США оштрафували ExxonMobil за угоди з «Роснафтою»Департамент американського Міністерства фінансів з контролю за іноземними активами оштрафував нафтову компанію ExxonMobil на 2 млн доларів за угоди, який вона уклала з главою компанії Роснефть Ігорем Сечіним.

«Він остаточно принизився до проплаченого лакея путінської політики», - заявив німецький депутат Європарламенту з фракції «Зелених» Райнхард Бютікофер.

Він назвав поведінку Шредера безсоромною і закликав Соціал-демократичну партію Німеччини дистанціюватися від свого колишнього лідера.

З критикою Шредера виступив і директор «Товариства захисту пригноблених народів» (GfbV) Ульріх Деліус. За його словами, «Роснефть» причетна до порушень прав людини, і «своєю діяльністю в Арктиці і в Сибіру вбиває цвях в кришку труни корінних народів Росії».

Деліус припустив, що російська нафтогазова компанія може спробувати використовувати зв'язку екс-канцлера ФРН, щоб вийти з-під санкцій ЄС.

Санкції США топлять кредитоспроможність «Газпрому» – Moody`sНовий пакет санкцій США шкодить кредитоспроможності «Газпрому» і всього паливно-енергетичного комплексу Росії і послаблюють позицію РФ на переговорах про транзит російського газу через Україну.

11 серпня стало відомо, що уряд РФ висунув Шредера до ради директорів «Роснафти». Його кандидатуру на посаду одного з незалежних директорів компанії повинні затвердити в кінці вересня. За оцінками ЗМІ, на цій посаді колишній канцлер Німеччини зможе заробляти більше $550 000 на рік.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Герхард Шредер очолив раду директорів дочки «Газпрому», компанії «Північний потік-2».

Колишній канцлер ФРН негативно ставиться до санкцій ЄС проти Росії, так як вони «завдають значної шкоди обом сторонам».

Герхард Шредер був канцлером ФРН з 1998 по 2005 роки.

Раніше суд ЄС визнав санкції проти «Роснафти» обгрунтованими.

Нагадаємо, МВФ знизив прогноз світових цін на нафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: