Польща розслідує причетність ексканцлера ФРН до вторгнення росії в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Згідно з отриманими документами, німецький політик міг використати своє становище у російській енергетичній сфері, щоб згодом чинити тиск на країни ЄС та Україну.
Фото: DPA

Національна прокуратура Польщі перевірить колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера на можливу причетність до підготовки вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє польський портал RMF24.

За злочин агресії: які країни вже підтримали створення спецтрибуналу для росіїСтворення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії росії підтримали кілька десятків країн. Список – на інфографіці.

За даними журналістів, нещодавно прокурори отримали повідомлення про можливість скоєння Шредером злочину.

Згідно з отриманими документами, німецький політик міг використати своє становище у російській енергетичній сфері, щоб згодом чинити тиск на країни ЄС та Україну.

Слідчі також мають з'ясувати, яку роль Шредер відіграв у підготовці російського вторгнення. У повідомленні наголошується, що Шредер, незважаючи на агресію росії проти України, не дистанціювався від Кремля і продовжував обіймати посади в російських енергетичних компаніях, у тому числі в «Роснєфті».

Наголошується, що розслідуванням займаються прокурори Мазовецького відділу Національної прокуратури спільно з українськими колегами. Наразі правоохоронці опитали майже 2000 свідків.

Нагадаємо, влада Польщі підтримала створення кількох правових ініціатив, спрямованих на розслідування злочинів росії в Україні. Зокрема, Варшава підтримала створення спецтрибуналу для рф.

Раніше повідомлялося, що Сенат країни визнав російський режим терористичним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: