Дружину ексканцлера Шредера звільнили з роботи через святкування 9 травня у посольстві рф – Bild

Читать на русском
Контракт Со-Ен було розірвано в односторонньому порядку без попереднього повідомлення. Вона обіймала в NRW.Global Business посаду представника у Південній Кореї.
Фото: DPA

Дружина ексканцлера Німеччини Герхарда Шредера, Со-Ен Шредер-Кім, втратила роботу в державному бізнес-агентстві NRW.Global Business через святкування 9 травня у російському посольстві у ФРН.

Про це у вівторок, 16 травня, повідомило видання Bild.

За даними видання, Шредер-Кім займала в NRW.Global Business посаду представника у Південній Кореї. Її контракт було розірвано в односторонньому порядку «без попереднього повідомлення та з негайним набранням чинності».

«NRW.Global Business кілька разів вказувала пані Шредер-Кім, що представники компанії не повинні публічно висловлюватися на політично чутливі теми, зокрема щодо агресивної війни росії в Україні», – зазначила прес-секретар бізнес-агентства.

Журналісти також уточнили, що кілька німецьких політиків, які отримали запрошення на захід, відмовилися відвідувати його на знак протесту проти дій країни-окупанта.

Нагадаємо, сам Шредер очолював уряд Німеччини з 1998 по 2005 рік. ЗМІ називають його близьким другом путіна, після звільнення з посади канцлера він довгий час обіймав посади в російських енергетичних компаніях, у тому числі в «Роснафті».

Раніше повідомлялося, що національна прокуратура Польщі перевірить колишнього канцлера ФРН на можливу причетність до підготовки вторгнення Росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: