У Німеччині прокоментували внесення екс-канцлера до списку «Миротворця»

Читать на русском
Німецьке Міністерство закордонних справ засудило список «миротворця» і вже раніше закликало Україну зробити все для його закриття.
Герхард Шредер і Володимир Путін

У Німеччині засудили список «Миротворця», до якого нещодавно внесли колишнього канцлера Федеративної республіки Німеччина Герхарда Шредера.

Про це заявила речник німецького МЗС, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Главком».

«Ми засуджуємо цей список. Ми раніше вже чітко пояснили нашу позицію українській стороні і закликали, щоб український уряд вжив заходів для закриття роботи цього сайту», – заявила прес-секретар німецького МЗС в Берліні.

У міністерстві також зазначили, що Київ пояснює подальшу роботу сайту тим, що він розміщений на закордонному сервері.

На самому сайті «Миротворця» Шредеру закидають «спробу легалізації захоплення російськими окупантами українського Криму, виправдання збройної агресії РФ проти України».

Екс-канцлер потрапив до списку цього місяця після того, як в інтерв'ю виданню Aachener Nachrichten висловив думку, що анексію Криму доведеться колись визнати.

Дружина Шредера заявила, що занепокоєна повідомленнями про внесення її чоловіка до переліку «Миротворця» і що в Південній Кореї, звідки вона походить, не розуміють «подібних нападів на демократичного політика, особливо на колишнього федерального канцлера».

Нагадаємо, «Миротворець» розширив список власників угорських паспортів. Пізніше, глава МЗС України Павло Клімкін відреагував на внесення українців з угорськими паспортами на «Миротворець».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: