Росіяни у Криму відкрили ще один табір для перевиховання українських дітей – Лубінець

Читать на русском
Російські окупанти відкрили свій табір у Євпаторії на базі дитячого оздоровчого табору Гагарін.
фото росЗМІ

У тимчасово окупованому Криму виник ще один навчально-методичний центр військово-патріотичного виховання українських дітей.

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

Лубінець розповів про механізм повернення українських дітей з росіїУкраїна розробила механізм повернення українських дітей, який передбачає кілька етапів. Про це розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, окупанти відкрили свій табір у Євпаторії на базі дитячого оздоровчого табору «Гагарін». Назвали його «Авангард». У першу зміну центр прийняв, за даними окупаційної адміністрації, 100 учнів 9-11 класів. До 6 жовтня підлітки навчаються основ військової служби.

«Поширенням пропаганди, пов'язаної з війною, російські окупанти намагаються стерти в наших дітях українську ідентичність, розірвати їхній зв'язок з рідною країною. Політику мілітаризації українських хлопців та дівчат на Кримському півострові росія проводить з початку його окупації. Після повномасштабного вторгнення процес перевиховання молоді лише посилився», – наголосив Лубінець.

Він додав, що мілітаризація рф освіти та насаджування своєї ідеології дітям на тимчасово окупованих територіях України є воєнним злочином, згідно з міжнародним гуманітарним правом.

Нагадаємо, за даними ЦНС, росіяни обіцяють збільшені виплати за опікунство над українськими дітьми. Нещодавно Україна повернула ще двох дітей з окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: