Енергетики знову збільшили потужність української енергосистеми

Читать на русском
У рамках ремонтної кампанії та підготовки до опалювального сезону до енергосистеми України додали потужності.
фото UA-ENERGY.ORG

У рамках ремонтної кампанії та підготовки до опалювального сезону до енергосистеми України додали 1,6 ГВт потужності.

Про це 20 жовтня повідомило Міністерство енергетики за підсумками виступу міністра Германа Галущенка під час зустрічі із послами G7+.

Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимкуЯкщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.

За його словами, досягти цього показника вдалося завдяки модернізації блоків теплової та гідрогенерації. Ще 100 МВт буде додано найближчим часом.

Галущенко додав, що через масовані атаки росіян на енергетичну інфраструктуру деякі об'єкти зруйновані і ремонту не підлягають. Так, Україна втратила приблизно 50% генеруючих потужностей, які були доступні до повномасштабної агресії рф.

Зокрема, втрачено 44% потужностей атомної генерації, 60% - теплової, понад 70% вітрових та близько 20% сонячних потужностей. Крім того, Запорізька атомна електростанція досі перебуває в окупації.

Нагадаємо, нещодавно енергетики вже посилювали енергосистему України.

19 жовтня на ТЕС України відключили чотири енергоблоки. Три блоки на теплових електростанціях було зупинено для аварійного ремонту, один – для планового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: