Ізраїль планує створити у Газі новий режим безпеки

Читать на русском
Війна з ХАМАС матиме три головні фази, остання з яких – створення у Газі нового режиму безпеки.
AFP via Getty Images

Влада Ізраїлю після повної ліквідації угруповання ХАМАС планує посилено працювати над тим, щоб створити новий режим безпеки в секторі Газа.

Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант на засіданні Комітету Кнесету із закордонних справ та оборони у Тель-Авіві, пише The Times of Israel.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

За словами Галланта, війна з ХАМАС матиме три головні фази.

«Ми знаходимося на першому етапі, на якому проходить військова кампанія з (авіаударами. - ред.), а потім з (наземними. - ред.) маневрами з метою знищення бойовиків та пошкодження інфраструктури, щоб перемогти та знищити ХАМАС», – сказав він.

Як заявив Галлант, на другому етапі бойові дії будуть продовжені, але з меншою інтенсивністю, оскільки війська працюватимуть над усуненням осередків опору.

«Третім кроком буде створення нового безпекового режиму в секторі Газа, зняття відповідальності Ізраїлю за повсякденне життя в Газі та створення нової реальності безпеки для громадян Ізраїлю та мешканців району, що межують з Газою», – сказав міністр оборони Ізраїлю.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС напали на Ізраїль. Загинули тисячі цивільних, понад 200 людей залишаються в заручниках. У відповідь Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала військову операцію у секторі Газа.

За останніми даними, в Ізраїлі від початку нападу ХАМАС загинуло 19 українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: