США вплинули на план Ізраїлю щодо наземної операції в секторі Гази – ЗМІ

Читать на русском
Сполучені Штати змінили плани Ізраїлю щодо наземної операції в секторі Гази. Вплив США став сильнішим, ніж будь-коли в минулому.
eadaily.com

Сполучені Штати змінили плани Ізраїлю щодо наземної операції в секторі Гази. Вплив США став сильнішим, ніж будь-коли в минулому.

Про це пише Bloomberg.

За словами ізраїльських чиновників і людей, близьких до уряду, вплив США вже визначає спосіб проведення наступу. Зокрема, мова йде й про те, як обмежити жертви серед 2 мільйонів цивільних, які живуть в Газі – і плани уряду щодо того, що буде після його завершення.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Три високопоставлені ізраїльські чиновники стверджують, що роль і вплив США в цій війні проти ХАМАСу є глибшими та інтенсивнішими, ніж будь-коли в минулому. Про наземне вторгнення до Гази Ізраїль оголосив ще минулої суботи та в середині тижня ізраїльські військові вже припускали, що наземний наступ може розпочатися пізніше і тривати довше, розгортаючись у несподіваний спосіб.

У проміжку між цими відбулася серія візитів вищих посадових осіб США. При цьому міністр закордонних справ Ізраїля Елі Коен заявляв, що президент Байден зосереджений на тому, щоб зменшити ймовірність поширення цієї війни на інший фронт. Тоді як прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив після візиту Байдена, що була досягнута домовленість про «співпрацю, яка змінить співвідношення сил на всіх театрах військових дій».

Нагадаємо, у зверненні до американського народу 20 жовтня Байден повідомив, що направить Конгресу терміновий запит на фінансування допомоги Ізраїлю та Україні.

При цьому раніше писали, що Пентагон планує передати Ізраїлю з надзвичайних запасів США десятки тисяч 155-мм артилерійських снарядів, які ще кілька місяців тому призначались для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: