Ексведучій каналів Медведчука повідомили про нову підозру

Читать на русском
СБУ задокументувала нові злочини прокремлівської пропагандистки Діани Панченко, яка підтримує режим путіна.
Фото з інстаграма Діани Панченко

СБУ зібрала докази державної зради ексведучої телеканалів колишнього народного депутата Віктора Медведчука Діани Панченко.

Про це повідомили у пресслужбі відомства 12 жовтня.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

«Служба безпеки задокументувала нові злочини прокремлівської пропагандистки Діани Панченко, яка сприяє збройній агресії росії проти України», - сказано в повідомленні.

За інформацією СБУ, після роботи на підсанкційних телеканалах Медведчука Панченко виїхала до тимчасово окупованого Донецька, щоб продовжити інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора.

«Встановлено, що з жовтня 2022 року до теперішнього часу Панченко за вказівкою Москви сприяє військово-політичному керівництву росії у підривній діяльності проти України», – наголошується в повідомленні.

Зокрема, Панченко систематично виправдовує збройну агресію рф проти України, підтримує та пропагує окупацію регіонів України, а також маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію в Україні.

Усі матеріали на цю тему Панченко регулярно публікує на своєму Ютуб-каналі та у Телеграм.

СБУ повідомила фігурантку про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Оскільки Панченко переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.

У СБУ нагадали, що у січні цього року українська спецслужба повідомила Панченко про підозру за ч. 3 ст. 436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, раніше нардепу Шуфричу обрали запобіжний захід за підозрою в держзраді. До цього блогеру Шарію повідомили про ще одну підозру у держзраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: