ХАМАС потрібно знищити, але без окупації Сектору Гази – Байден

Читать на русском
Президент США підтримує ідею співіснування Ізраїлю та Палестини у вигляді двох держав, але не вважає ХАМАС представником інтересів палестинців.
Фото: Getty Images

Угруповання ХАМАС має бути повністю знищене, однак Палестинську державу треба зберегти.

Про це в ефірі телеканалу CBS сказав президент США Джо Байден.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Президент США переконаний, що окупація Сектору Газа була б помилкою, а Палестинська держава зрештою має з'явитися, але не зараз.

У відповідь на запитання про те, чи потрібно, на його думку, знищити ХАМАС, президент США сказав: «Так, я вважаю, потрібно».

На питання, чи буде Ізраїль зараз йти цим шляхом, Джо Байден сказав, що зараз цього не станеться.

«Але я думаю, Ізраїль розуміє, що значна частина палестинців не поділяє погляди бойовиків ХАМАС і Хезболли»», – додав президент.

США обговорюють можливий візит Байдена до Ізраїлю – ReutersСША та Ізраїль обговорюють можливість візиту президента Джо Байдена до Близького Сходу найближчим часом.

Американський лідер назвав бойовиків ХАМАС «боягузами», які ховаються за мирними жителями.

«Ізраїль переслідує групу людей, які брали участь у варварстві, яке має такі самі наслідки, як і Голокост. І тому я гадаю, що Ізраїль має право відповідати. Вони мають переслідувати ХАМАС», – сказав Байден.

Також президент США вважає, що ізраїльська армія не потребує допомоги військових із США.

Нагадаємо, 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вторглися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Після цього прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна використає усю свою міць для знищення збройного формування ХАМАС.

Днями США провели закулісні переговори з Іраном, щоб застерегти країну від ескалації війни в Ізраїлі.

Тим часом армія Ізраїлю анонсувала новий розширений етап операції проти ХАМАС у Секторі Гази.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: