Чергова страшилка: у ЗСУ висловилися щодо рішення путіна тримати «Кинджали» над Чорним морем

Читать на русском
Заяви путіна про патрулювання ракетоносіїв МіГ-31К над Чорним морем більше схожі на страшилку, і не лише для України.
фото Факты ICTV

Заяви російського диктатора володимира путіна про патрулювання літаків МіГ-31К над Чорним морем кардинально нічого не змінюють для Сил оборони України. Швидше за все, ці погрози пролунали для посилення напруги.

Про це заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат у коментарі УП у середу, 18 жовтня.

Скільки разів на місяць Медведєв погрожує ядерною зброєю – дослідженняСкільки разів на місяць Дмитро Медведєв погрожує ядерною зброєю – на інфографіці. Пік погроз припав на березень цього року – 10 разів.

«Для України нова заява агресора особливо нічого не змінює, росія і так щодня загрожує нашій країні різними видами озброєння. А заяву схибленого диктатора, хай би краще прокоментував його прессекретар», – сказав він.

За словами Ігната, з технічного боку, характеристики аеробалістичної ракети Х-47 «Кинджал» дозволяють росії запускати її по території України як з північного, так і зі східного напрямків, акваторія Чорного моря - це лише ще один напрямок.

Спікер припустив, що, можливо, ці погрози путіна більше спрямовані для країн-НАТО, які потенційно потрапляють у зону ураження «Кинджалів». Однак і це звучить як чергова «путінська страшилка».

«Бо ракета Х-47 здатна нести і тактичний ядерний боєзаряд, як і крилаті ракети «Калібр» на російських кораблях у Чорному та Азовському морях», – нагадав речник Повітряних сил.

Крім цього, країни-партнери, ймовірно, підніматимуть у повітря свої винищувачі для перехоплення російських МіГів у нейтральному повітряному просторі над Чорним морем.

Нагадаємо, сьогодні путін заявив про те, що російські літаки з «Кинджалами» патрулюватимуть небо над Чорним морем. Це сталося на тлі нещодавніх ударів ЗСУ по російських кораблях у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: