Шмигаль розповів про нові домовленості з Румунією

Читать на русском
За підсумками спільного засідання урядів України та Румунії 18 жовтня укладено сім документів.
t.me/Denys_Smyhal

За підсумками сьогоднішнього спільного засідання урядів України та Румунії укладено сім документів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у середу, 18 жовтня.

Румунія офіційно затвердила нові правила імпорту українського зернаВлада Румунії затвердила постанову, яка регламентує імпорт чотирьох видів агропродукції з України. Про це повідомив міністр сільського господарства Флорін Барбу.

За його словами, всі сім домовленостей стосуються співробітництва у різних галузях. Зокрема, сьогодні затвердили:

Спільну заяву. У ній зафіксували рамкові результати нашої зустрічі.

  • Міжурядову угоду про будівництво автодорожнього прикордонного мосту через р. Тиса між населеними пунктами Біла Церква та Сігету Мармацієй. Саме там відкриється один із запланованих нових пунктів пропуску.

  • Меморандум щодо посилення співпраці із забезпечення надійного транзиту продукції українського виробництва. Плануємо комплексно розвивати пункти пропуску для автомобільного, залізничного, морського та річкового сполучення.

  • Міжурядовий Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб. Це дозволить підвищити ефективність спільної боротьби з незаконною міграцією.

  • Декларацію про наміри між українським МОЗ та Міністерством охорони здоров’я Румунії. Мова йде про протидію викликам війни та горизонтальну співпрацю між закладами охорони здоров’я.

  • Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво у фармацевтичній сфері між профільними службами України та Румунії. Посилюємо співпрацю шляхом запровадження спільних програм і проєктів.

  • Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між українським Мінстратегпромом та Міністерством економіки Румунії. Ідеться про нарощення оборонних можливостей: збільшення виробничих потужностей та розширення виробництва боєприпасів.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський відвідав Румунію. Після візиту він заявив, що незабаром почне працювати новий зерновий коридор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: