Зеленський зідзвонився з Макроном та провів зустріч з прем'єром Румунії: про що говорили

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у середу, 18 жовтня, провів переговори з лідерами двох країн – президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський у середу, 18 жовтня, провів переговори з лідерами двох країн – президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку.

Про це глава держави розповів у своєму Telegram-каналі.

Зеленський повідомив, що він і президент Макрон зосередилися на подальших кроках щодо зміцнення ППО, далекобійних та військово-морських здібностей України.

«Обговорили чорноморський зерновий коридор та шляхи його захисту, а також наступні раунди переговорів щодо Формули миру», – зазначив український лідер.

Крім того, під час розмови було порушено питання щодо ситуації на Близькому Сході. Обидва лідери заявили, що цивільне населення має бути захищене, а подальша ескалація у регіоні – неприйнятна.

Після цього Зеленський зустрівся із прем'єром Румунії, який прибув до Києва з офіційним візитом.

«Обговорили подальшу оборонну підтримку України з боку Румунії та питання продовольчої безпеки, а саме – важливість розвитку нових логістичних шляхів транзиту української агропродукції територією Румунії», – повідомив глава держави.

Зеленський також подякував румунській стороні за підтримку України та за пакети військової допомоги, які були виділені раніше.

Нагадаємо, що сьогодні президент також провів телефонну розмову з норвезьким прем'єр-міністром Йонасом Гаром Стере. Він повідомив, що Україна та Норвегія домовилися розпочати переговори щодо двостороннього документу про гарантії безпеки для нашої країни.

Раніше Зеленський підтвердив передачу Україні американських ракет ATACMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: