Британська розвідка назвала орієнтовну кількість «вагнерівців» під Бахмутом

Читать на русском
Частина бойовиків Вагнера, які повернулися до України з Білорусі, наразі скупчилися навколо Бахмута Донецької області.
Фото: Ura.ru

Міністерство оборони Британії підтвердило, що частина бойовиків «Вагнера» повернулася до України. На сьогодні відомо, що вони скупчилися навколо Бахмута Донецької області, поки що там до сотні найманців.

Про це Міністерство оборони Великої Британії повідомило у новому звіті 29 вересня.

Зайві свідки та плями на репутації: хто був ліквідований путінським режимомЗагибель Пригожина і Уткіна продовжує ланцюжок тих, від кого свого часу позбавлявся кремль з певних причин. У цьому ж списку – розстріли, ДТП та нібито отруєння. Поіменний перелік – на інфографіці.

«До сотні бойовиків, раніше пов'язаних з приватною військовою компанією «Вагнер», ймовірно, почали передислокуватися в Україну як окремі особи, так і невеликі групи, що воюють на боці різних проросійських підрозділів», – йдеться у звіті.

За даними розвідки, точний статус передислокованого персоналу не зрозумілий. Однак, цілком імовірно, що окремі особи перейшли до частини офіційних сил Міністерства оборони росії та інших ПВК, припускають у відомстві.

«Кілька повідомлень свідчать про концентрацію ветеранів «Вагнера» навколо Бахмута: їхній досвід, ймовірно, буде особливо затребуваний у цьому секторі. Багато хто з них знайомий із нинішньою лінією фронту та українською тактикою, оскільки воював на цій же місцевості минулої зими», – додали в Міноборони Британії.

Нагадаємо, цього тижня у ЗСУ підтвердили повернення «вагнерівців» на східний фронт в Україну після того, як їхній ватажок Євген Пригожин загинув в авіакатастрофі. У Білорусі зараз, за даними прикордонників, залишилося близько тисячі бойовиків ПВК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: