Кремль використовує «вагнерівців», але не довіряє їм та більше пильнує – британська розвідка

Читать на русском
Кремль після бунту продовжує використовувати бойовиків ПВК Вагнер. Проте тепер їм не довіряють і більше пильнують за ними.
armyinform.com.ua

Кремль після бунту продовжує використовувати бойовиків ПВК «Вагнер». Проте тепер їм не довіряють і більше пильнують за ними.

Про це повідомляє британська розвідка.

Зайві свідки та плями на репутації: хто був ліквідований путінським режимомЗагибель Пригожина і Уткіна продовжує ланцюжок тих, від кого свого часу позбавлявся кремль з певних причин. У цьому ж списку – розстріли, ДТП та нібито отруєння. Поіменний перелік – на інфографіці.

Відомо, що напередодні, 29 вересня, російський президент володимир путін зустрівся з колишнім начальником штабу «Вагнера» Андрієм Трошевим. Йому доручили проводити мобілізацію так званих добровольчих бойових загонів.

Відзначають, що Трошев під час бунту колишнього ватажка бойовиків Євгена Пригожина перейшов на бік москви та заохочував «вагнерівців» підписувати контракти з Міноборони. На зустрічі також був присутній заступник міністра оборони Юнус-Бек Євкуров.

На думку британських розвідників, кремлівська підтримка Трошева та Євкурова вказує на те, що росія продовжує використовувати приватні військові компанії і планує майбутнє «Вагнера», втім більше не довіряє бойовикам.

«Рф готова спиратися на досвід ветеранів, які можуть продемонструвати свою лояльність державі та постійну участь у Глобальному Півдні, але, ймовірно, під більшим наглядом з боку кремля», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, цього тижня у ЗСУ підтвердили повернення «вагнерівців» на східний фронт в Україну після того, як їхній ватажок Євген Пригожин загинув в авіакатастрофі.

На сьогодні відомо, що вони скупчилися навколо Бахмута Донецької області, поки що там до сотні найманців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: