На Прикарпатті працівник ТЦК отримав підозру за фіктивне зарахування на службу групи футболістів

Читать на русском
Правоохоронці повідомили про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки у справі про фіктивне зарахування громадян на військову службу.
Фото: ДБР

Правоохоронці повідомили про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки у справі про фіктивне зарахування громадян на військову службу.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

У ДБР розповіли, скільки справ розслідують за фактами порушень у військкоматах та ВЛКЗа фактами порушень, пов'язаних із роботою військкоматів та військово-лікарських комісій, ДБР розслідує 260 кримінальних справ.

За даними правоохоронців, співробітник військкомату організував схему фіктивного проходження військової служби для футболістів місцевого професійного клубу та родичів керівництва міста.

«Як встановило слідство, командир зарахував на військову службу до роти охорони 7 осіб, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Усі вони служили лише на папері та не виконували жодних військових обов'язків», – уточнили у ДБР.

Зазначається, що футболісти «відслужили» загалом 1100 днів. Сумарно держава витратила на їхнє грошове та матеріальне забезпечення приблизно 1,5 млн гривень.

У ДБР уточнили, що розслідування проводитиметься в рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України (перевищення військовою посадовою владою або службовими повноваженнями, вчинене в умовах військового стану).

Нагадаємо, ДБР розпочало розслідування про побиття чоловіка у приміщенні Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки.

Крім того, нещодавно суд обрав запобіжний захід двом співробітникам Тернопільського терцентру комплектування та соціальної підтримки, які підозрюються у тортурах, а також незаконному позбавленні волі людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: