Буданов розповів, коли розвідка дізналася точну дату вторгнення росії

Читать на русском
Головне управління розвідки отримало інформацію про точну дату вторгнення російської армії в Україну менш ніж за 14 годин до його початку. Про це розповів начальник ГУР Кирило Буданов.
Фото: pravda.com.ua

Головне управління розвідки отримало інформацію про точну дату вторгнення російської армії в Україну менш ніж за 14 годин до його початку.

Про це розповів начальник ГУР Кирило Буданов у коментарі УП.

Мис Тарханкут, вишки Бойка, Азовсталь: що відомо про спецоперації ГУР під час війниУкраїнська розвідка провела низку унікальних спецоперацій під час повномасштабної війни. Докладніше – на інфографіці.

Він зазначив, що росіяни постійно переносили дату вторгнення, а останні два тижні відтягували початок великої війни «на день-два».

«Але 23 числа приблизно о 14:30 ми чітко отримали інформацію, що о четвертій ранку буде початок і як саме. Це було доведено до першої особи держави. Він віддав розпорядження. Але просто порахуйте, до 4-ї ранку вже не так багато залишалося часу», – розповів Буданов.

Глава ГУР зізнався, що увечері 23 лютого він закупив продукти та заселився з дружиною у власному робочому кабінеті.

«Ми ввечері сходили до магазину на Петрівці, продуктового. Добре це пам'ятаю. Там купили продукти, я та дружина. Заселилися до кабінету, лягли, розмовляли з нею, чекали. Потім я трохи задрімав. І приблизно о 3:30 мені зателефонував керівник Офісу президента та каже: «Ну ось уже 3:30, ніби все спокійно. Може, якось обійдеться? Кажу: »Ну, давайте сподіватися на краще, але щось я сумніваюся в цьому». І так ми з ним проговорили майже чотири години», – додав Буданов.

За словами розвідника, для нього як для керівника розвідувальної структури було важливо, щоб отримані ГУР дані виявилися правдивими.

«Десь о 4:20 вже почало прилітати, бо ракети були вже у повітрі, якийсь час вони летіли. Ну, все, я видихнув. Тепер треба розпочинати роботу над наступним питанням», – резюмував генерал-лейтенант.

Варто зазначити, що нещодавно Буданов, говорячи про шанси закінчити цьогорічну війну, констатував, що Україна «вибилася з графіка».

Раніше ми розповідали, скільки тривають війни путінської росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: