Буданов розповів про цілі ударів безпілотниками по території росії

Читать на русском
Кирило Буданов назвав три основні цілі запуску безпілотників по росії, вказавши на необхідність вивести з зони комфорту країну-агресора.
Фото: gur.gov.ua

Кампанія України з використання безпілотників проти росії має три мети. Зокрема, необхідність виведення країни-агресора з «зони комфорту».

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю виданню The Economist.

ЗМІ підрахували, скільки разів безпілотники атакували рф і Крим цьогорічЗ початку 2023 року на території росії та окупованого Криму помітно збільшилася кількість інцидентів, пов'язаних з атаками дронів на об'єкти країни-окупанта. Так, було зафіксовано понад 190 ймовірних атак безпілотників.

За словами очільника ГУР, перша мета полягає у виснаженні російських систем протиповітряної оборони. Друга ціль – виведення з ладу військового транспорту і бомбардувальників. Третьою метою Буданов вказав завдання шкоди військовим виробничим об'єктам у регіонах росії.

Він додав, що має місце й психологічний аспект атак. Насамперед вони мають викликати занепокоєння у росіян й порушити нормальні економічні процеси у країні-агресорі. А ще вивести загарбників «з зони комфорту».

Як приклад він згадав закриття великих аеропортів у Санкт-Петербурзі та Москві, що стало майже щоденним явищем.

«Дрони безперечно полегшать операції зі звільнення наших територій. Дрони не бояться, їх не шкода втрачати», – резюмував Буданов.

Нагадаємо, 17 вересня в росії заявили про нову атаку на стратегічний аеродром «Шайковка». Цього ж дня окупанти повідомили про те, що БПЛА було збито над Кримом та Московською областю.

Крім того, вночі 17 вересня у російському Орлі безпілотник атакував нафтобазу, виникла пожежа.

16 вересня в Росії заявили про нічну атаку дронами на Калузьку і Тверську області.

Також в інтерв'ю The Economist Кирило Буданов заявив, що до зими ЗСУ можуть розірвати сухопутний коридор росії з Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: